Александра Николова (Сани)-преподавател в SmartyKids ментална аритметика

Випуск 2015

2019

СОУ “Св. св. Кирил и Методий” положи основите в изграждането на една постоянна жажда за знания у мен. Все повече се убеждавам, че първите моменти в живота на човек играят основна роля в по-нататъшното му развитие. Много съм щастлива, че именно това училище беше моят първи момент в процеса на учене.

Постоянните мероприятия и благотворителни каузи, в които имах възможността да участвам като ученик, изградиха у мен човечност и усет за доброта. Подкрепата, която получавах от преподавателите, свързана не само с учебния процес, но и с извънучебния такъв, ми даде смелост да реализирам идеите си и да развия уменията си.

Приятелствата и любовта, които срещнах през всичките тези години, правят мястото изключително специално за мен. В сърцето ми винаги ще остане топлия спомен от споделените моменти.


Ивайло Петков

Средно училище „Св. св. Кирил и Методий е голямо училище със страхотна общност - в това лице съученици и учители. Наличието на будни хора около теб и многото разнообразни проекти и дейности са предпоставка за силното развитие на всеки.

Тук срещнах страшно много свежи и готини хора, с които до ден днешен поддържам връзка. Поглеждайки назад - училището също ми даде знания да продължа следването си и поле за изява в редица спортни и други мероприятия.

Каква по-добра предпоставка към успеха в следващия етап от живота ти, когато около теб се случват толкова страхотни неща?


Ивета Иванова

Випуск 2012, Б клас

Нашето училище ме научи да бъда част от колектив, от задружен отбор, който ми дава подкрепа, сигурност. Нашето училище ме превърна от дете в човек , а впоследствие -от човек в личност. То олицетворяваше втори дом, а моят клас- моето семейство! Учителите, преподавали на мен, преподаваха и на сестра ми, а сега техен възпитаник е и брат ми.


Борис Георгиев

Казвам се Борис Георгиев и благодаря за отделеното време да прочете скромното ми послание.

На 26 години съм и смея да твърдя, че съзнателните години на моята кариера започнаха в СОУ „Св. св. Кирил и Методий“, град Козлодуй.

Завърших икономическата паралелка или както му викахме едно време “Б” клас през 2011 година (а може и 2010 да е било, зле съм с датите).

Училището ми даде приятели, с които съм близък и до ден днешен, даде ми и учители, на които им пукаше. Пукаше им за това как се развивам, предизвикваха ни с проекти и странични дейности като проекти свързани с генерирането на идеи и тяхната реализация. Пример за това е благотворителния аукцион, който реализирахме, за да наберем средства за деца в неравностойно положение.

2019

Защо това е важно? Този проект, както и предметите по пари, банки и финансови пазари ме зарибиха по икономиката, финансите, малкия и среден бизнес, мотивираха ме да продължа да търся подобни дейности и в университета, където реализирах проект, доведох 4ма стажанти от чужбина, които да работят с 50 деца сираци в София. На възраст от 20 години ходех по срещи с изпълнителни директори на банки и търговски предприятия в България и набирах спонсори за своя проект.

Малко след това заминах и работих в Унгария за корпорация с 360 000+ души по целия свят, а сега съм партньор и съсобственик в компания, която работи с ИТ Компании по целия свят и се грижи за това те да успяват да реализират своите цели на международни пазари.

Пожелавам на бъдещите ученици на КиМ да бъдат гладни за знание и опит, защото на учителите само това им трябва, за да ни дадат начален тласък. Успех!

Борис Георгиев, Forbes 30 под 30

07.03.2019

П.С. Има ли желание, има и начин!


Цветелина Матеева

Възпитаничка съм на СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” от 8.клас и смея да твърдя, че там са едни от най-прекрасните ми спомени. Не е просто сухо обучение, а нещо много по-ценно! Докато научаваш полезните неща от учебния материал учиш и много ценни неща за взаимоотношенията. Нивото е високо и качествено. До ден днешен помня нещата научени там и ми помагат както в личен, така и в професионален план.

Учителите ни бяха и приятели, подхода им е индивидуален, така че всеки да може да възприеме материала по най-добрият за него начин. Горда съм, че мога да се нарека възпитаничка точно на това училище.


Божидар Добрев

Випуск 2012

Прекарах 12 години в СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – град Козлодуй. Не бих заменил за нищо времето, прекарано в училище. Благодаря на учителите, които със своите знания и съвети ни направиха по-отговорни и мъдри хора.

Нашият класен ръководител Грета Владимирова беше не само наш учител, тя беше наш приятел и родител. Създадохме невероятни приятелства и до ден днешен продължаваме да се чуваме и виждаме. Връзката между нас и учителите беше и продължава да бъде много силна и истинска. Всеки път, когато мина покрай Моето училище, с умиление си спомням за най-хубавите и безгрижни години от моя живот.

Благодаря ти, Мое училище!