Изпитен център

Член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

“Преподаване на английски език чрез литература”

На 3 декември училището ни беше домакин на обучителен семинар за учители по английски език на тема “Преподаване на английски език чрез литература”.

Семинарът е част от годишната програма на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, чийто член е и нашето училище.

Лекторът Николина Цветкова представи различни подходи за практическото включване на литературния текст в часовете по английски. Участниците, представители на училища от Козлодуй, Хърлец, Борован, Селановци, Враца и Мездра, споделиха опит и идеи и обсъдиха разнообразните цели, на които употребата на литературния текст може да служи при обучението по чужд език.

Семинар


Кеймбридж сертификати

Първите ученици, положили изпит за сертифициране на знанията си по английски език в училището ни, което от 1 година е изпитна база на АВО-БЕЛ получиха Кеймбридж сертификатите си.

Гост на събитието бе г-н Ивайло Савов – представител на АВО-БЕЛ. Той поднесе поздравления от името на изпитващия екип за високите резултати на деветимата ученици.

Той поднесе поздравления от името на изпитващия екип за високите резултати на деветимата ученици.

Членството на училището ни в Асоциацията на Кеймридж училищата в България и статутът му на изпитна база е възможност и предизвикателство за учениците и учителите да организират модерно обучение по английски език, да общуват и мерят ръст с най-добрите.

Кеймбридж сертификати Кеймбридж сертификатиКеймбридж в Козлодуй

На 24 май 2011 г. нашите партньори от езиков и изпитен център АВО-Бел, София бяха при нас. Но не за да споделят празничното настроение, а за да проведат изпитите за сертификати от университета в Кеймбридж. За престижните удостоверения за владеене на английски език за деца до 12 години се кандидатираха Яна и Ева от 4.г клас и Валерu от 4.д клас. Те бяха много развълнувани, но се справиха с нелеките задачи на устния изпит. Предстоят им задачите за четене, писане и слушане, но със сигурност ще се представят успешно и на тях.

Предизвикателството за по-големите ученици беше и по-интензивно, и по-продължително. Шестима се престрашиха да защитават знанията си по английски език на ниво В2 и да се явят на изпит за най-масовия Първи сертификат от основните изпити на Кеймбридж (FCE). Изпитанието трая повече от 5 часа и включваше четене, писане, употреба на английския, слушане, говорене. Напрежението беше наистина сериозно, но от друга страна кандидатите се чувстваха “в свои води” сред познатата обстановка на синия кабинет (КК 2), стаята на 10.б клас и кабинета по биология – в своето училище. Компютърният вариант на теста ги освободи от притеснения за времето, почерка, поправките, качеството на звука, нанасяне на отговорите в лист за отговори. Напрежението обаче остава – чак до 8 юни, когато кандидатите ще научат резултатите си.

FCE 24.05.2011 FCE 24.05.2011 FCE 24.05.2011 FCE 24.05.2011

Възползвайте се от тази уникална възможност!

ВАЖНО!!!

Изпитите за придобиване на сертификат на Cambridge ESOL за владеене на английски език ще се проведат на 24 май 2011 г. в сградата на училището.

На тази дата ще се проведат
1. изпитите за деца Starters, Movers, Flyers на хартиен вариант
и
2. изпитът за First Certificate in English (FCE), компютърен вариант.

Часът за начало на изпитите, както и на устното събеседване ще бъдат съобщени на всеки от регистриралите се кандидати, според нивото.
Регистрацията става в училището, при г-жа Диляна Тачева, помощник-директор АСД, където се внася и съответната такса.

Краен срок за регистрация:
Starters / Movers / Flyers– 05.04.2011 г.
95 лв / 110 лв / 115 лв
Учител за контакти: Анита Янкова
First Certificate in English (FCE)– 22.04.2011 г.
280 лвУчител за контакти: Мая Младенова

През месец юни нашето училище стана член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. По този начин ние се присъединихме към клуба на онези български училища, които определят качественото чуждоезиково обучение на учениците си като основен приоритет. Още през настъпващата учебна година учениците ни ще могат да премерят сили в състезанието по английски език, което се провежда ежегодно между училищата, членуващи в асоциацията. Поставяме си за цел да подготвяме учениците и за други предизвикателства, като използваме най-съвременни учебни системи, помагала и методи и непрестанно повишаваме квалификацията на преподавателите.


Членството ни в Асоциацията доведе и до възможността училището ни да стане изпитна база за провеждането на най-популярните международни тестове за сертифициране на знанията по английски език – тези на университета в Кеймбридж. Това е вече факт – нашето училище е изпитна база към езиков център АВО-Бел и учениците ни могат да се подготвят за сертификатните изпити спокойни, че изпитът ще се проведе тук, в познатата им училищна обстановка. Вярваме, че тази нова възможност ще мотивира повече ученици за сериозен труд и амбициозни постижения в овладяването на чужди езици.

Пълната информация за изпитите на Cambridge ESOL можете да получите на: http://cambridgeexams-avo.com/

Университета в Кеймбридж